Chris Baker | Peter van der Weele

Glimlach en Gedachten is de tiende in een reeks tentoonstellingen in Kunstlokaal №8. De opening wordt verricht door Tjeerd van der Zwan, burgemeester van Heerenveen, op zaterdag 2 februari 2013 om 15:00 uur.

Chris Baker
1948, Pittsburgh, Pennsylvania USA
East Carolina University
Woont en werkt in Cincinnati, Ohio USA

Glimlach
Net als zijn stadgenoot Andy Warhol begon hij na een kunstopleiding in de reclame. Tijdens een lange carrière als grafisch ontwerper werd Chris Baker sceptisch over de relatie tussen kunst en commercie. Zich realiserend dat hij er niets mee opschoot begon hij vrije kunst te creëren; tekenen wat hij voelde en zoals hij wilde. Er waren geen beperkingen meer, alleen het verlangen te amuseren en te communiceren en een groot gevoel van vrijheid. Als ‘whydrawanything’ deelt hij zijn humoristische tekeningen op het internet. Zijn prachtige simpele, soms aandoenlijke illustraties roepen herinneringen op aan de cartoons van Saul Steinberg.

Peter van der Weele
1967, Groningen
Academie Minerva Groningen
Frank Mohr Instituut Groningen
Woont en werkt in Grijpskerk

Gedachten
De doosjes aan de wand en op de vloer doen in hun eenvoudige verschijningsvorm denken aan verpakkingen voor fastfood. Categorieën schilderkunst – beeldhouwkunst doen bij Peter van der Weele niet ter zake. Het werk gaat over kleur, vorm, licht en materiaal. Schilderkunst die op meerdere wijzen en vanuit verschillende gezichtshoeken te bekijken is. Motief in zijn werk is de relatie tussen taal en beeld; het werk is dun en licht. Het roept de vraag op of dit het werk is of dat het naar het werk verwijst, er een tijdelijke gestalte van is. Tegelijk is het werk door haar ruimtelijkheid juist heel aanwezig. Code of ding? Zijn dit schilderijen of stellen ze schilderijen voor.

2 t/m 10 februari 2013
Open op zaterdag en zondag van 12:00 tot 18:00 uur en op afspraak

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s