Hoe pas ik dit?

Marcel’s woorden bij de opening van de tentoonstelling Ton van Kints | Simon Oud:
Welkom kunstenaars, kunstliefhebbers, uit Amsterdam, Den Haag en de rest van Nederland.
Dat een gehucht als het Friese Jubbega één galerie heeft mag al een wereldwonder heten. Bij mijn weten is nergens in Nederland de galeriedichtheid groter. 1 op ± 1000 inwoners!
Na de komst van galerieopweg op 18 augustus 2008 volgden in 2011 Kunstlokaal №8 en later LOOF, dat recent een succesvolle beursgang maakte en waar Age Hartsuiker vandaag (op loopafstand) op ditzelfde uur met eigen werk opent.
Dat zijn dus drie galeries op vierendertighonderd dorpsbewoners waarvan we enkelen tot onze trouwste bezoekers mogen rekenen.
Wij volgden de afgelopen weken met veel genoegen het drukke bouwen van twee nieuwe zwaluwnesten aan weerszijde van onze tijdloze gevelklok – de oude waren gekraakt door mussen. Dat bouwen ging gepaard met veel precisie, passen en meten en luidruchtig overleg over het hoe en wat. En wij hadden de indruk dat er af en toe wat frictie was en soms flink ‘gepolderd’ moest worden. Net als bij de Koekoeksnesten van Ton van Kints.
Op de Kavels van Simon Oud bouwde Kunstlokaal №8 inmiddels een ‘stal’ van zo’n dertig kunstenaars waaraan we in de nabije toekomst Aimée Terburg, Tineke Porck, Hans Emmelkamp, Rudy Lanjouw en Wim de Pauw en meer zullen toevoegen.
Nieuw is goed maar oud is ook fijn! Daarom keren eerder gepresenteerde kunstenaars hier weer terug in nieuwe combinaties. Zo zullen Maarten Brinkman en Eddy Stikkelorum over niet al te lange tijd weer hier te zien zijn met andere sparringpartners.
Met een haast Zen-Boeddhistisch geduld schuurt en vijlt Simon zijn vormen tot diamondsdrones en dancing cubes – rustgevend zijn ze.
Wij zijn blij dat beide kunstenaars het even gepast vonden om deze samenspraak aan te gaan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s