Bij de opening van Speling

Bij de opening van Speling

Het welkomstwoord van Marcel:

Welkom kunstliefhebbers en kunstenaars,
‘Wat is het verschil tussen een dood vogeltje?… Zijn ene pootje is even lang’. Om u even op het verkeerde been te zetten.
Zoek de verschillen en ontdek de overeenkomst.
Zijn wij/jullie kunstenaars niet allen Paradijsvogels, roepend om aandacht? Die aandacht krijgen jullie deze week hier in Kunstlokaal №8 en is ons ruim bemeten in een paginagroot artikel onder de kop ‘Overeenkomstige verschillen’ vandaag in de Leeuwarder Courant.
Een internationaal gezelschap van zevenentwintig kunstenaars – uit Friesland, Nederland, België, Amerika en Canada samen in het vlekje op de wereldkaart – Jobbegea, of all places. Het Platte land leeft! En dan de nuchtere constatering: kunst verbindt. Even verderop in Oldeberkoop wordt ‘onder invloed’ de Open Stal gevierd en LOOF is op loopafstand.
In de Wike fan de Frije Wike is het tijd voor SPELING. Kunst in de tussenruimte. Het spel, de humor, variaties, originaliteit, onderzoek en ontdekking.
Drieënzeventig zéér koopgrage werken van kunstenaars die hier eerder in een duo-presentatie schitterden of in de nabije toekomst door mij een sparringpartner toegewezen zullen krijgen zijn hier bijeen.
Noteer alvast 12 september in uw agenda. Dan opent hier een tentoonstelling met Maarten Brinkman – eerder met Eddy Stikkelorum gecombineerd en nu met drie werken vertegenwoordigd – en Els Binnendijk – haar werk zag u misschien in het voorbijgaan al ingepakt klaarstaan-.
‘Ich kann Keine Kunst Mehr sehen’ is een klein kunstwerkje van Timm Ulirchs dat ik vandaag als broche draag – hier verschillen wij duidelijk.
Ik kan er niet genoeg van krijgen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s