Ordenen en bewegen vanmiddag en morgen nog te zien!

Kom de experimentele grafiek van Carrie Meijer en Hans Kleinsman ervaren in Kunstlokaal No8. Goed te combineren met Leeuwarden, dit weekend estafetteplaats in de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek.

Grafiek uit de printer

Zoals een marterharen penseel niet vanzelf tot een kunstwerk leidt, doet een goede printer of een plotter dat ook niet. Elke printer (en elke computer) heeft een kunstenaar nodig om er kunst uit te krijgen. Carrie en Hans gebruiken printer en plotter als drukpers. Ze gebruiken computersoftware zoals ze vroeger de tekenstift hanteerden of het burijn, of de zuurkast. De computer kan een atelier zijn, de programma’s een gereedschapskist voor kunstenaars.

Tekenen met de computer

Hans Kleinsman tekent ‘zonder handen’. Hij maakt tekeningen door met de computer beelden te genereren uit berekeningen. Die stuurt hij niet naar de printer, maar brengt hij direct over op papier met een ballpoint in een plotter, of met een vet litho-potlood op een grote lithosteen, waarna hij de steen afdrukt in meerdere drukgangen. Het resultaat is een beweeglijk, bijna onscherp aandoend beeld dat bestaat uit miljoenen stipjes rood, geel en blauw die in het oog van de beschouwer moeiteloos gemengd worden tot alle mogelijke tussentinten.

Werk van Hans Kleinsman:

Oplage: 1

De prenten van Carrie zijn monumentjes van evenwicht in kleur en vorm. Ze zijn niet in veelvoud te koop, van elke afbeelding drukt ze er maar één.

Werk van Carrie Meijer:

 

Recensie

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s