Kunstlokaal №8 is een initiatief van Marcel Prins en Birgit Speulman.

Marcel Prins

‘Als natuurlijke attitude onderzoek ik de beeldende mogelijkheden van materiaal en plaats’.

Sinds 1988 is Marcel actief als tentoonstellingsmaker en is verantwoordelijk voor de inrichting van de tentoonstellingen in Kunstlokaal №8. Hij is opgeleid als beeldhouwer en ruimtelijk ontwerper aan de KABK in Den Haag. Zijn atelier, waar hij beelden maakt, bevindt zich in de voormalige gymzaal van de oude J.B. Kanschool. In opdracht maakt hij ruimtelijke en grafische ontwerpen. Na een werkreis naar New York in oktober 2015 doet hij in BK-informatie verslag van zijn project: Grip op het grid. Hij geeft workshops en lezingen over beeldende kunst aan groepen kinderen, jongeren en volwassenen.

IMG_1558

Meer over Marcel op www.marcelprins.nl, actueel werk op www.flickr.com/photos/marcelprins

Birgit Speulman

‘Tijdens het maken bedenk ik welke kant ik op wil. Zoals je tijdens een wandeling zomaar een pad kunt inslaan zonder dat je weet waar het naartoe leidt.’

Birgit organiseert, samen met Marcel Prins, de tentoonstellingen in Kunstlokaal №8. Ze schrijft en ontwerpt de boekjes bij de tentoonstellingen en is verantwoordelijk voor de website. Ze volgde de opleiding Tekenen en schilderen/grafiek aan de KABK te Den Haag. Als beeldend kunstenaar maakt ze tekeningen, collages en grafiek op papier en met de computer, in opdracht maakt ze illustraties en educatief materiaal. In het cultuuronderwijs is ze actief als beeldend kunstenaar in de klas, adviseur en coach. Ze geeft beeldende lessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. Als Tekenskoalle-coach geeft ze bijscholing aan leerkrachten. Lees ook haar afsluitend essay van de Leergang Cultuuronderwijs aan de Rijksuniversiteit Groningen: Tekenen als vorm van cognitie.

P1070741

Meer over Birgit op www.birgitspeulman.nl, foto’s op www.flickr.com/photos/birgitspeulman.

Contact