28

aff-carrie-hans-rgb-kleinCarrie Meijer | Hans Kleinsman

Ordenen en Bewegen

8 t/m 16 oktober 2016

 


Carrie Meijer

1951, Ootmarsum
Vrije Academie, Den Haag en diverse masterclasses
Woont en werkt in Amsterdam

 

Ordenen

Ritmisch verspringende lijnen en composities van contrasterende banen en strakke vlakken in heldere kleuren. Met uiterste precisie componeert Carrie Meijer haar grafische werk. Tekeningen, linosnedes en collages met plakband zijn de fundering waarop de digitale prenten worden geconstrueerd. Daardoor blijft het verfijnde handschrift tastbaar en krijgt het beeld een levendige uitstraling. De evenwichtige kleurcombinaties en het geometrische lijnenspel zijn verwant aan de ordening in architectuur. Met een oplage van slechts één is elke prent een uniek object.


Hans Kleinsman

1950, Enschede
AKI, Enschede
Woont en werkt in Schagerbrug

 

Bewegen

Levendige patronen van kleine organische vormen die, in een mathematische choreografie, een dans uitvoeren voor het oog. Hans Kleinsman maakt computergestuurde tekeningen, uitgaande van rekenkundige reeksen die hij visualiseert. Een zelf ontwikkelde tekenmachine brengt het beeld over op grote lithostenen, waarna de prent wordt gedrukt in afzonderlijke kleurlagen. Of hij zendt de gegevens naar een plotter die met ballpoint rechtstreeks op papier tekent. Een koppeling tussen analoog en digitaal werken, waaruit een dynamisch beeld tevoorschijn komt.


Deze extra duo-tentoonstelling vond plaats ter gelegenheid van de landelijke manifestatie Maand van de Grafiek. Kunstlokaal №8 was een van de 140 locaties.

 


De opening

Deze slideshow vereist JavaScript.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s