49

aff-flos-hein-juni-2020.jpg

Flos Pol | Hein van Delft

Wieren en wadden

6 t/m 28 juni 2020

Flos Pol en Hein van Delft, twee kunstenaars die in hun werk uitdrukking geven aan de kostbare en de nu zo kwetsbare natuur en het landschap.

We zien om ons heen hoe het landschap verandert onder druk van onze manier van leven, we zien in onze tuin hoe flora en fauna reageren op het klimaat. Flos en Hein observeren en onderzoeken ieder op hun eigen bescheiden wijze een van de grote kwesties van onze tijd: klimaatverandering. Flos richt zich op groeistructuren. Hein op de aarde.

Op de website van Hein van Delft:

In het werk wordt zijn woede en weemoed over de gevolgen van ons grenzeloos misbruik van de aarde omgezet in balans, schoonheid en verstilling.

Over Flos Pol, Noorderkrant:

De meeste van haar schilderijen, installaties en objecten lijken zélf stukjes natuur te zijn, in plaats van een precieze weergave van iets.

Hun betrokkenheid transformeren ze tot prachtig werk.


Flos Pol

1954, Haarlem
Hogeschool voor de Kunsten, Kampen, teken/schilderlessen
Woont en werkt in Kloosterburen

Wieren

Wieren drijven waaierend als sluiers op het water, blijven achter op het wad. Flos Pol herschept die natte wereld van algen, grassen en micro-organismen in verf. Groenen, gelen, bruinen en zwarten vloeien over het vlak. De vormen bewegen alsof ze eerder ontstaan zijn dan gemaakt. Uitbotten, groeien, bloeien en verwelken vindt evenzeer plaats op papier als buiten. Aangespoelde plastic draden spelen mee in die schoonheid en onthullen tegelijkertijd de wrange realiteit, de noodzaak van natuur.


Hein van Delft

1951, Tilburg
Van Hall Larenstein, Velp
Woont en werkt in Amsterdam

Wadden

Gebarsten grond, de barsten gevormd in een regelmatig maar niet strak geometrisch patroon. Hein van Delft maakt en laat ontstaan.

Hij werkt met de natuurlijke eigenschappen van de klei om abstracte, verstilde miniatuurlandschappen te vormen. Ingekaderde, tactiele, geelgrijze velden met hier en daar een rechte lijn. Rust en ruimte van het wad is voelbaar aanwezig. In het werk sublimeert hij zijn woede en weemoed over de gevolgen van ons grenzeloos misbruik van de aarde. Schoonheid en troost komen ervoor in de plaats.


Werken

een kleine selectie


Opening

Helaas géén normale vernissage voor Flos Pol | Hein van Delft. Toen Kunstlokaal №8 op 6 juni voorzichtig – streng hygiënisch – open ging waren wij genoodzaakt een zogenaamd tijdslot op de tentoonstelling aan te brengen en bezoekers te vragen een afspraak vast te leggen. Met de verruimde openingstijden – woensdag t/m zondag, 12.00 tot 18.00 uur – boden we iedereen royaal de ruimte.

Wethouder cultuur en publieke gezondheid van Gemeente Heerenveen, Hans Broekhuizen, heeft op 6 juni de tentoonstelling geopend.

Lockdown twenty twenty, Carrie Meijer

Special

Ter gelegenheid van de officiële ingebruikname van het tijdslot en de opening van de tentoonstelling exclusief de Tijdslotfoto’s (lockdown twenty twenty) van Carrie Meijer in A4 magazine voor €10.


In de pers

Recensies


Leeuwarder Courant
Gitte Brugman
13 juni
(klik afbeelding links)

Heerenveense Courant
Jurjen K van der Hoek
9 juni

De Moanne
Dirk van Ginkel
29 april

Een gedachte over “49

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s