Josien de Geus | Maartje Jaquet

affiche tentoonstelling Josien de Geus en Maartje Jaquet

Landschap als illusie van de natuur

Kunstlokaal №8 is een jonge expositieruimte in Jubbega, precies halverwege gelegen tussen Museum Belvédère en Museum Dr8888, de centrale lokaties van de Noorderlicht Fotomanifestatie 2012, Terra cognita

In het satellietprogramma brengt Kunstlokaal №8 aansluitend op het thema, Landschap als illusie van de natuur, twee kunstenaars die op eigen wijze het landschap tot onderwerp hebben.

Josien de Geus
1960, Umuahia (Nigeria)
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Den Haag
Woont en werkt in Den Haag

Horizon

Waarneming is een constructie, net als gedachten, gevoelens en dromen. Het werk van Josien de Geus bestaat uit veelgelaagde constructies die haar waarneming van de realiteit spiegelt aan de interpretatie van haar innerlijke belevingswereld. De horizon is daarbij een terugkerende metafoor die de grens tussen eindig en oneindig reflecteert. Het werk is niet alleen een constructie van visie en inspiratie, maar ook van media en materiaal. Het is een meerduidige mixtuur van fotografie, teken- en schilderkunst en computergraphics.

Maartje Jaquet
1963, Egmond aan Zee
Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
Woont en werkt in Amsterdam

Stadstuin

Het werk van Maartje Jaquet bestaat uit foto’s en films waarin zij de poëzie, humor, absurditeit en het surrealisme van de wereld om haar heen laat zien. Zij zoomt in op die wereld, zonder er iets aan te veranderen. Begeleidende teksten (titels, gedichten) geven een belangrijke aanwijzing over haar eigen associaties, maar er blijft nog een boel ruimte over voor de verbeelding van de kijker. Zij toont haar ‘stadstuin’ in al z’n manifestaties. Hoe verhouden de stedelijke ruimte en haar vegetatie zich tot elkaar?

8 september t/m 23 september 2012
Open op zaterdag en zondag
van 12:00 tot 18:00 uur en op afspraak

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s